На вледеняваща гледка се натъкнаха минувачи във вечерните часове на вчерашния ден. В центъра на Пловдив, на колелото на Централна гара, мъж от ромски произход взима венозна доза наркотик пред очите на всички. 

Гледката, освен компрометираща детската психика, е ужасно травмираща и за възрастните пловдивчани и гости на града. На възлово място, сбиращо автобуси, влакове и човекопоток, този мъж очевидно не среща затруднения да си инжектира дозата необезпокоявано в публична среда.

Мъжът изглежда оксиморонно, докато се боцка в непосредствена близост до автомат с плюшени играчки. Читателят на TrafficNews.bg, който е заснел въпросния акт на дрогиране, беше лаконичен:

"Минавам от там и нямаше как да не го видя. Всеки, който минава го вижда", сподели потресен той.

А ние се чудим, след като всеки го вижда, защо стожерите на обществения ред не са го зърнали... Обществена тайна е, че Централна гара е убежище за леките момичета, за техните сутеньори, за бездомници и други споделящи злочеста съдба, но служителите на закона трябва да подхожда с цялата строгост, която изисква ситуацията и такива гледки да не бъдат допускани в Европейската столица на културата.