Междусъседски скандал прераснал в абсолютен сеир навръх Нова година. Двама мъже се спречкали заради стара вражда помежду им. Наложило се да бъде повикана полиция, заради опасенията, че пловдивчаните може да стигнат и до физическа разправа.

Неприятната случка се разиграла в първия ден на новата година в Тракия. Минути след 18 часа, вече бившият жител на входа, започнал да рита и блъска вратата на свой екссъсед. Агресивният мъж отправял и заплахи за бой. Комшии, станали свидетели на сцената повикали органите на реда. При пристигането, си униформените заварили мъжете във входа. По-агресивният бил предупреден да напусне, но това още повече ядосало мъжа.

Той започнал да вика, заплашва и да псува полицаите: „Ще правя каквото си поискам”, последвано от нецензурни епитети, касаещи сексуалната ориентация на полицаите, били виковете на мъжа. Униформените от своя стана обаче му щракнали белезниците и го отвели в близкото районно, където му бил съставен акт за хулиганство.

Две седмици след екшъна, пловдивчанинът бе изправен на съд.  Той направил пълни самопризнания. Магистратите решиха да наложат административно наказание на пловдивчанина изразяваща се в глоба в размер на 300 лева.