Шест камиона на борсата в Първенец бяха атакувани от данъчните през изминалата седмица. В превозните средства се е намирала продукция, която директно се е продавала на клиенти през ремаркетата на камионите.  Фирмите са вписани в графата за неизрядни данъкоплатци към списъците на НАП-Пловдив. 

Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията и не са одобрени от Българския институт по метрология. 

Сред новите „клиенти” на данъчните са още два салона за красота, склад за дървесина и дори танцово студио.

„Ударените” превозни средства на тържището са предимно пловдивски. Не ясна съдбата на търговците, но ако се установят сериозни нарушения ги грози принудително запечатване до 30 дни.

След проверка, инспекторите са открили нередности в магазин, намиращ се в Тракия. Помещението за продажба на хранителни стоки е под блок 46 в жилищния квартал.

В черните списъци попаднаха два салона за красота, единият от които в сърцето на Пловдив. Вторият обект се намира в кооперация на улица „Родопи”.

Агентите на НАП са насочили вниманието си и към фирми в сферата на забавлението. През изминалата седмица в „черния” списък попадна клуб по народни танци.  С школа „Луди Млади” се свърза наш репортер. От фирмата заявиха, че студиото не е запечатано и уроците продължават да се провеждат.

„В момента се водят дела. На първа инстанция сме спечелили, такова развитие очакваме и на втора”, заявиха от студиото.

Под ударите на НАП попадна и един от най-големите складове за търговия на дървен материал в Пловдив.  Той е запечатан за една седмица, като и в момента тече проверка.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административен съд,  като дори глобата да бъде заплатена, това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.