Нашият гид в света на модата Лиляна Ангелова очаква едно изключително щастливо събитие. Тя и приятелят й, ресторантьорът Станислав Костов, очакват бебе. Лили е в четвъртия месец, като признава че е забременяла след куп перипетии. В интервю за TrafficNews.bg популярната пловдивчанка разказва за очакването, изненадата и бъдещите си творчески планове на работеща майка. Лили Ангелова е автор на лайф - стайл рубриката "L.A. Style Compass" , която ще е вашия пътеводител в света на модата. 

- Здравей, Лили! Кога очакваш  щастливото събитие?

- В началото на юли. Бебето ще е моята зодия – Рак.

- Въпреки, че все още никъде не си съобщила официално новината, се изписаха доста неща за твоята бременност , включително и че бебето е ин витро.

- Тъй като съм един от авторите на TrafficNews. bg предпочетох медията , за да разкажа за бъдещия член на нашето семейство.  Бременността ми беше едновременно очаквана и в същото време изненадваща. Очаквана, защото със Станислав правим опити от две години да имаме дете. Имам включително и един неуспешен опит за инвитро.  Тази бременност обаче е напълно естествена и за нея дължа огромна благодарност на пловдивската лекарка Добринка Петрова.  Оказа се, че имам инсулинова резистентност, което се открива с един елементарен тест. Но въпреки , че две години обикалям най- прехвалените столични клиники, никой от светилата не се сети да ми направи подобен тест. Истината е, че гледаха на мен като на ходещ банкомат.

Но д-р Петрова ми направи обстоен преглед и ми каза, че няма никакъв проблем да забременея по естествен начин. Назначи ми  хранителен режим без въглехидрати и плодова захар. Започнах да пия лекарства, които влияят на нивото на инсулина и на втория месец забременях. Хапчетата струваха 10 лева, а в същото време съм дала хиляди за инвитро процедури.  Надявам се в България да има повече лекари като нея, отдадени по този начин на професията си. Също се надявам това изследване да стане задължително за всички бременни, защото в крайна сметка може би има много други жени, които не знаят че имат подобен проблем.

- Как съобщи новината на таткото и как реагира той?

- Всъщност ние бяхме двамата, когато си правих тестовете и после на прегледа. Така , че научихме новината едновременно. Всъщност имам чувството, че той е по- щастлив дори и от мен. Със сигурност се вълнува повече. Гледам на себе си като на завършен егоист и истината е, че не мога да кажа, че съм на 100 процента емоционално ангажирана с мисълта за бебето. Всъщност смятам, че докато детето не дойде нито една жена не знае дали е готова за това, което я очаква.

- Водите доста активен социален живот, пътувате доста, а сега бебето ще наруши доста плановете ви. Готова ли си за такава промяна?

- И двамата ще се постараем бебето да не наруши начина ни на живот рязко. Бихме искали по-скоро да го превърнем в част от него и то да бъде с нас. Аз ще бъда модерна майка. Нали не очаквате от мен да се затворя в къщи и да сменям памперси?

- Ще продължиш ли да работиш по време на бременността и когато си в майчинство?

-В момента усилията ми са насочени към козметичната линия, която предстои да пусна. Освен това смятам да създам мой собствен влог с видеоклипове със различни съвети , с които да помагам и на други майки. Аз съм завършила холистична медицина и смятам, че мога да бъда много полезна със съвети за хранене, за възстановване след раждане, за грижа за кожата, за отглеждане на детето. Също така и с препоръки за това как да се облича една майка. В крайна сметка бременността не е диагноза , а естествено състояние на жената.  

С голямо удоволствие и желание се включих в инициативата на пловдивската клиника „Ню Лайф” – „Пожелай си” , която помага на хора с репродуктивни проблеми.

- Ти самата тревожиш ли се за фигурата си?

Нормално е да се тревожа, защото съм много суетна. Първите месеци ми беше много лошо, повръщах непрекъснато. Вече съм добре и започнах да спортувам. Правя специални упражнения, съобразени със състоянието ми. Не се ограничавам в храненето, но избягвам сладките неща. Те са вредни както за мен, така и за бебето. Не пия никакъв алкохол, не пуша.

- Знаеш ли дали ще е момче или момиче?

-  Още не е на 100 процента сигурно. Като е ясно, ще ви кажа. Аз нямам предпочитания за пол, най- важно е да е здраво.

-С бащата на детето нямате брак. Очакваш ли това да се промени след раждането на бебето?

- Със Станислав сме заедно повече от 4 години. Ва началото имах желание за сватба, но сега това изобщо не ме вълнува. Не сме сгодени и честно казано не знам дали някога ще променим това. Има далеч по-важни неща. Като например да сме щастливи заедно.