Ламарини от покриви и огради хвърчат в Пазарджик, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той ни разказа, че изведнъж в града нахлул бурният вятър, който започнал да нанася щети. Сред  тях е и светофарна уредба в квартал „Изток“.  На територията на Пазарджик е обявен жълт за силен вятър.

 В почти цялата страна кодът за бурните пориви на вятъра е жълт, а на места и оранжев.

По- високата степен за опасност е в сила за София- град, Враца и Хасково. От НИМХ предупреждават, че в София-град ще духа силен, в южните квартали на столицата и бурен поривист вятър от юг- югозапад с пулсации до 24-26 м/ сек. В районите от област Враца, разположени в близост до северния склон на Стара планина, ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви до 30-32 м/сек. В Хасково и Кърджали ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви 25-29 м/сек. При оранжев код от НИМХ препоръчват на хората да бъдат готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването.

В областите Монтана, София -област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас остава в сила жълтия предупредителен код за силен вятър. При жълтия код хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Синоптиците посочват, че по тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.