Кметът на Старосел залови крадец с помощта на 12-годишен ученик. Случката се разиграла в събота следобед. Момчето, което учи в училище в Хисаря, видяло мъж на средна възраст да нахлува в една от къщите в Старосел. Веднага изтичало в дома на кмета на селото - Матея Грудев, и съобщило за кражбата. Кметът от своя страна сигнализирал на органите на реда и отишъл пред къщата, за да издебне крадеца. Минути по-късно дошли и полицаите и заедно хванали апаша.

„Мъжът, когото хванахме, е виновен за не една и две кражби в селото. От месеци получаваме сигнали, но така и не успявахме да го хванем. Той е бивш затворник и с това се препитава – влиза в необитавани къщи и краде каквото може да продаде. Момчето, което съобщи за кражбата, е истински герой!”, коментира Матея Грудев пред репортер на ТrafficNews.bg

Kъщата, която се опитал да обере 60-годишният апаш, е необитаема. Собствениците й си идвали само в събота и неделя. Крадецът се опитал да отмъкне електрически уреди, пръскачка и покъщнина. Задържан е за 24 часа и му е повдигнато обвинение. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg