Пълен хаос цари от сутринта в пловдивския офис на застрахователна компания „Олимпия”. Както TrafficNews.bg съобщи вчера, компанията обяви несъстоятелност. Всички техни клиенти трябва да предприемат спешни мерки и до края на седмицата да прекратят старата и да направят нова застраховка в друга компания. В противен случай от 00 часа на 18 август остават без застраховка.

Научили новината за фалита от медиите, пловдивчани прегряха телефона на застрахователи. Други дойдоха на място в офиса на ул. „4 януари” 28. „Правим, каквото можем. Опитваме се да реагираме по най-адекватния начин, така че никой от клиентите ни да не остане без Гражданска отговорност”, обясни пред наш репортер управителят на пловдивския клон на „Олимпик” Пепа Деведжиева.

Хората, които идват на място в офиса, трябва да попълнят заявление за прекратяване на договора и да предоставят банкова сметка, в която застрахователят да преведе сумата от неусвоените премии. Едва след като прекратят старата застраховка, могат да сключат нова – с друга компания. Повечето обаче на скептични, че ще си получат парите. „Всичко изглежда като случилото се с КТБ. Кипърската компания ще обяви официално фалит в петък, пък ние много ще има да чакаме пари”, коментира Ивайло Антонов.

От сутринта обикалям с бебето, препращат ме от адрес на адрес, оплака се Катерина Бернардова. „Първо отидох при брокера, където сключих застраховката. Той ме изпрати на ул. „Детелин Войвода” 3А. Оттам ми обясниха, че те са отделът за завеждане на щети и ме препратиха към ул. „4 януари”, разказа премеждията си пловдивчанката. Наложило се да обикаля в жегата с детето, което е на година и осем месеца.  Младата майка направила задължителната застраховка Гражданска отговорност за цяла година и й остават още 5 месеца и 20 дни. Очаква застрахователят да й върне около 90 лева, които не са малка сума за семейния бюджет. Но и тя е скептично настроена, че това ще се случи. „Мой познат сключи застраховка преди два дни. Платил е цялата сума за цяла година. А сега трябва да сключва нова застраховка”, обясни Катерина.

Хаос има и в Отдела за завеждане на щети. Служителите нямат никаква яснота какво ще се случи от петък. „Все още системата работи. Завеждаме щети. Но и ние научаваме какво се случва от медиите”, признаха работещите там.

Застрахователна компания обяви фалит, 270 хил. автомобила без Гражданска от понеделникХората, които се намират в страни извън Европейския съюз, няма да могат да минат границата

Пловдивският управител на „Олимпик”: В патова ситуация сме, хиляди шофьори могат да бъдат глобениДържавните органи унизително и срамно мълчат, заяви Пепа Деведжиева