Вчера една жена, която трябваше да стане майка, си отиде от този свят. Трагедията в асеновградското семейство се случва след планирано раждане в МБАЛ Асеновград. Час и половина след като 37-годишната Даниела ражда, детето й остава без майка. Според завеждащия АГ отделението в асеновградската болница д-р Червенков причината за смъртта на жената е белодробна тромбоемболия и нарушение в кръвосъсирването.

TrafficNews.bg написа за тъжния край на Даниела, която никога няма да прегърне своето дете. Минути след публикацията в редакцията ни се обадиха, а под статията се появиха коментари на десетки хора - предимно асеновградчани, които твърдят, че в асеновградската болница това не е единичен случай. Само преди броени дни точно тук си е отишла и друга млада майка - само на 25 години.

"Току-що прочетох статията за починалата майка в Асеновградската болница. Преди около 1 седмица в същата болница почина едно младо момиче (родилка), няколко часа след раждането. Роди със секцио и УЖ всичко беше нормално след раждането, но няколко часа след това е получила кръвоизлив, който не могли да спрат въпросните лекари във въпросната болница. Странно е това, че за 10 дена 2 родилки губят живота си в една и съща болница при едни и същи лекари."

"Не е лошо да се даде гласност и на трагедията от преди 10 дена и да се направи някакво разследване!"

"Не е единичен случай, миналата седмица също почина млада родилка на 25 г. Оправданието е същото! Защо не се наказват тези престъпници, този проблем трябва да се разследва по-задълбочено и да бъдат наказани, независимо от поста!"

"Ужас! Втори случай в рамките на 2 седмици... трябва да се вземат сериозни мерки. Нека всички виновници да получат заслуженото наказание. Trafficnews,  направете едно проучване и за миналата седмица и вижте какви неща се прикриват тук в Асеновград, как младо момиче си отиде поради нечия грешка и как никъде не го писаха това... Трагедия голяма! Жалко за жените и семействата им."

"Това е втори случай в рамките на 10 дена. Проверка и съд за виновните..."

"Защо не каже докторът, че преди около 7-8 дни друга родилка в Асеновградската болница също загуби живота си, след като роди???"

"Преди седмица си отиде друга родилка в същата болница. Тогава, след сутрешно секцио, момичето бе прегледано от стажантка със съмнителни познания по гинекология, прецени състоянието й като добро едва в 18,30, а силният кръвоизлив беше неовладян поради некомпетентност. Почва да става странно защо жените продължават да раждат още в тази болница?"

"Една след друга с 1 седмица разлика убийства. Защо мълчите, както протестирате за ромските нередности в града, надигайте се и за родилките, чиито деца остават без майки."

"Крайно време е да се закрие вече родилният сектор в болницата. Та те там само некадърници работят!"

Това са само част от коментарите на хората. Фактите в тях се препокриват до такава степен, че не ги поставяме под съмнение. От повечето мнения на читателите ни лъха стаен гняв и болка. Във всички тях прозира подозрението или директното обвинение в некадърност и безотговорност на лекарския екип от АГ отделението в болницата, чийто завеждащ е братът на управителя на МБАЛ-а д-р Червенков.

Наясно сме колко трудно се доказва лекарска грешка. Както сме наясно, че въпреки че случаят е докладван на дежурен прокурор и е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл.123, ал.1 от НК, за резултата от това дело ще трябва доста да почакаме. И дано да не се окаже предизвестен, както твърдят нашите читатели.

А иначе... докато се опитваме да разберем истината за смъртта на две млади родилки в една и съща болница, близките им са безутешни, а техните бебенца ще започнат своя житейски път без майчина обич.

И само снимките ще напомнят за красивите жени и несбъднатото им майчинство...