Емануил, който днес сутринта си прибра витамини в джоба, без да ги плати, се върна в аптеката на бул. "6-ти септември" в Пловдив, за да обясни, че е станала грешка. Мъжът държал сметка на фармацевтите за обвинението за присвояване, тъй като според него деянието е... неумишлено. 

Според твърденията му "кражбата на здраве" е била, следствие на разсейване. След като управителят на аптеката помоли екипа на TrafficNews.bg да съдейства в разпространяването на кадри, на които ясно се вижда задигането на витамини от младия мъж, новината бързо сигнала до самия Емануил и той изгледал записа.

Веднъж разпознал себе си на кадрите, мъжът бръкнал в джоба си и установил, че в него има витамини. Тази история, звучаща като адаптиран сценарий на злополучното пазаруване на Елена Поптодорова на летището, разказал самият той пред служителката на аптеката. Мъжът нахълтал вбесен в обекта и категорично отрекъл да е крал нарочно. Бил си прибрал лекарството по погрешка - по навик, помислил кутията с блистери за цигарите си. 

Какво право давало това "объркване" на съдържателите на търговския обект да го обвиняват в незаконни действия. Освен, че пледирал "невинен", мъжът подходил агресивно към фармацевта на касата и демонстрирал огромна обида. След като обяснил, че е неоправдан, предложил да покрие парите за озовалите се в джоба му витамини. 

Служителката му обяснила, че управителят на аптеката вече е пуснал жалба в полицията и че на кадрите ясно си личи, че мъжът взима от рафта кутия с таблетки, държи я под щанда, а после я мушка в джоба си. 

Младият мъж напуснал гневно аптеката и се върнал след малко с... подкрепление – негов приятел. Пожелал да говори с управителя и му потърсил сметка за разпространените кадри. 

Разбира се, Емануил бил предупреден, че го обявяват за персона нон грата в обекта, а ако има опровержения да ги отправя по каналния ред - в полицейското управление, където вече тече разследването по подадената по-рано днес жалба. 

Още веднъж ще публикуваме кадрите, на които ясно личи как мъжът взима кутия с витамини и излиза с нея без да я плати. Видеонаблюдението има едно безспорно достойнство, пресича прекия път към манипулация на фактите. Те са безспорни.

Дали обаче наистина става дума за злополучно разсейване или постъпката е извършена умишлено е въпрос, чийто отговор не е така прост. Предстои органите на реда да проведат нужното разследване и да вземат отношение по случая.