Пловдивчани преспаха в ареста след див екшън в Кючука. Задържането си за 24 часа в килията на Първо районно, те обжалваха пред Административния съд в Пловдив, като според тях неправомерно са били закопчани.

Екшънът се разиграл в началото на лятото. Пред ресторант „Шармант” на улица „Скопие” се е извършвала акция по глобяване на неправилно паркирани коли. Докато двама полицай извършвали проверките, лъскав Мерцедес CLK паркирал пред вратите на заведението, от който слезли двама мъже. Любезно един от униформените показал на водача, че е забранено спирането и, че трябва да премести колата си. Водачът обаче с жест му показал, че не го интересува. Същият полицай започнал да съставя фиш. Виждайки това, шофьорът излязъл от ресторанта и вдигнал скандал, как така органите на реда си позволяват да пишат акт. Последвали викове и псувни от страна на нарушителя, като той опитал дори да издърпа всички бланки от ръцете на полицая.

Органите на реда предупредили мъжа да се успокои и му поискали документи за самоличност. Това не се случило, а започнали още по-дръзки обиди.

Това наложило ядосаният мъж да бъде усмирен и задържан с белезници. Виждайки какво се случва, спътникът на закопчания водач се намесил в скандала. Той започнал да дърпа ръцете на униформените и да ги блъска, опитвайки се да осуети ареста.

В същото време пред заведението минавал цивилен полицай от отдел ГДБОП. Виждайки какво се случва, той се намесил в скандала, легитимирал се и опитал да успокои разпалените мъже.  Спътникът на арестувания му казал да си върви по пътя, да не се меси в чужди работи и го попитал „ти да не се натягаш, да не си шефче?”. Последвал арест и за другия  участник в скандала. Двамата пловдивчани прекарали 24 часа в ареста на Първо районно.

След полицейската мярка, един от задържаните подал иск срещу задържането им. Образувано е било производство. Преди дни Административния съд излезе с решение, с което отхвърля молбата на задържания. Като мотив магистратите изтъкват разпоредбата, в която е упоменато, че в подобни случаи, органите на реда имат правомощията да задържат дадено лице в ареста в рамките на едно денонощие, а самият арест е бил извършен законно и мотивирано.