Катастрофа стана на улица „Васил Левски” в Кършияка. Мотор се заби във вратата на кола непосредствено преди светофарите с булевард „Дунав”.  Два автомобила били спрели в дясна и средна лента на натоварената улица. Докато чакали, пътникът в едната кола, тази в средната лента, отворил вратата на автомобила. В същото време с висока скорост преминавал мотор, който се забил в отворената врата. Водачът на машината на две гуми се претърколил няколко пъти на асфалта.  

Заедно с него пътували още пет мотора. Виждайки катастрофата, приятелите на пострадалия веднага наскачали от превозните си средства, измъкнали пътника от колата и започнали да го налагат с ръце.

Веднага е била повикана полиция и линейка. Екип на Бърза помощ прегледала на място моториста и го откарала към лечебно заведение. Водачът на колата е бил тестван с дрегер за алкохол. Събралите се рокери отместиха мотора от пътното платно и дадоха обяснения пред органите на реда. Заради произшествието се бе образувала колона от коли, която започва още от надлеза на Ален Мак.