Пловдивчани и гости на града станаха свидетели на жестока проява на насилие над животно. Домашно хъски нападна и уби котка посред бял ден и то пред очите на собствениците на кучето. Грозната картина се е разиграла при кръговото кръстовище на булевард "Васил Априлов" и улица "Любен Каравелов". Читател на TrafficNews.bg е станал свидетел на всичко и ни изпрати снимки от инцидента. Той се движел с автомобила си, когато забелязал хаоса на тротоара.

Видял как хъскито, придружавано от две жени, е захапало котка и я "хвърля като парцал". Двете жени - стопанки на кучето, не предприели нищо. Просто стояли и наблюдавали ужасната сцена. "Минута и половина кучето си ядеше котката и те не взеха никакво отношение", разказва читателят ни. Той слязъл от колата си и се скарал с жените, призовавайки ги да вземат мерки. Те обаче не реагирали, а за котката вече било късно.

Всичко това се случило пред жилищен блок и очите на други хора, след които и чужденци, които също опитали да се намесят.

"И аз имам котка вкъщи и това да го видиш е много неприятно", коментира мъжът, бесен от нехайството на стопанките на хъскито. "Утре ако това куче нападне дете, сигурно пак нищо няма да направят", коментира той. Според него не е нормално да се случва такова насилие над животно, било то и улично, през 2017 г. и в град като Пловдив.