В края на 2016 година TrafficNews.bg разказа за перипетиите на пловдивския бизнесмен Огнян Кръстев , който бил осъден да плати 325 лева за фактура от 15 лева. Той се оказал сред жертвите на колекторска фирма.

„Преди година Макс Телеком са ми надписали една фактура за 15 лева, която незнайно как вече е набъбнала до 325 лева. И в момента ми изпращат изпълнителен лист, с който от колекторската фирма „Макс Колект”, която очевидно е свързана с телекомуникационната компания, настояват да платя. „Фактурата ми е начислена след като аз вече съм прекратил отношенията си с фирмата, върнал съм устройството, а освен това никой не ме е предупредил, че дължа някаква сума. В последствие нямам известие и за заведеното дело. Това за мен си е чиста проба изнудване”, коментира тогава Кръстев пред  TrafficNews.bg. Тогава той обжалва изпълнителното дело.

Година по-късно Кръстев вече е спечелил делото на втора инстанция. "Смятам , че е важно подобни конфликти да се следят до самия край, защото по този начин показваме на хората, че трябва да защитава правата си и да не се поддават на натиск от колектори или други фирми" коментира бизнесменът. 

Сумата , на която е осъдена "Макс Телеком" е 600 лева - разноски по делото.