Пловдивският бизнесмен Огнян Кръстев се оказа сред жертвите на колекторите. „Преди година Макс Телеком са ми надписали една фактура за 15 лева, която незнайно как вече е набъбнала до 325 лева. И в момента ми изпращат изпълнителен лист, с който от колекторската фирма „Макс Колект”, която очевидно е свързана с телекомуникационната компания, настояват да платя” коментира Кръстев пред  TrafficNews.bg. Бизнесменът е организатор на традиционния турнир "Стронгмен" , който се провежда в Пловдив през последните две години. 

Кръстев бил абонат на Макс Телеком в продължение на година, като ползвал мобилен интернет. През юли миналата година договорът му изтекъл. „Отидох в офис на компанията, платих си последната фактура, върнах бисквитката и заявих, че няма да ползвам повече техните услуги. Година по-късно майка ми получава изпълнителен лист , в който пише че дължа 325 лева. Беше супер стресирана” разказва Кръстев.

Той потърсил отговор от фирмата, на която е бил абонат и от там го уведомили , че има пусната фактура от 15 лева, начислена през август, която той не е платил и дългът му е бил продаден на „Макс Колект”.

„Фактурата ми е начислена след като аз вече съм прекратил отношенията си с фирмата, върнал съм устройството, а освен това никой не ме е предупредил, че дължа някаква сума. В последствие нямам известие и за заведеното дело. Това за мен си е чиста проба изнудване” , коментира Кръстев.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза за коментар с представител на „Макс Колект”. Валентина Александрова обясни, че причината да бъде издадена фактура след приключване на срока на договора е , че Кръстев не си е пуснал молба за отказ от услугата. Липсата на такава мобла според вътрешните правила на компанията означавало , че договорът автоматично ксе продължава. В документите липсвал и приемо- предавателен протокол, който да удостоверява, че клиентът е върнал „бисквитката”. „На 13 юли 2016 година е направена цесия на дълга, а на 19. Август е изпратено съобщение за доброволно погасяване на задължението. То обаче е върнато като непотърсено” обясни Александрова.

„Не мога да повярвам, че в 21 век някой може да си служи с подобни методи. По този начин „горят” сума хора. Аз лично ще обжалвам решението. Но няма да се задоволя с това. Ще сезирам Комисията за защита на потребителите и Омбудсмана на България” бе категоричен Кръстев.  

TrafficNews.bg