Бившият хазартен бос Георги Димов – Макаото е задържан при акцията на Криминална полиция, при която бе разкрита огромна оранжерия за отглеждане на марихуана в бивша фабрика в село Скутаре. За операцията TrafficNews.bg съобщи вчера. Арестувани са още четирима ангажирани с производството на „тревата”.

В две огромни халета, оборудвани със специални ултравиолетови лампи и капково напояване, са отглеждани над 200 растения. Полицаите са ударили оранжерията, малко преди марихуана да бъде обрана. Разсадът бил внос от Холандия.

Жоро Макаото бе собственик на две игрални зали в града, но преди време се раздели и с двете заради натрупани дългове.

Той бе арестуван през май 2015 година, когато пловдивските криминалисти разбиха няколко големи оранжерии за марихуана край Плевен и Пазарджик.  В Кърнаре, Пазарджишко и Бохот, Плевенско бяха открити цели плантации с „трева”. В бившата птицеферма в Бохот са открити две  оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166,57 гр, кокаин с общо тегло 0.29 гр и газов пистолет с боеприпаси. Помещенията са специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.  Тогава, освен Георги Димов , са арестувани  още  братята Георги и Христо Арнаудови от София, в мерцедеса на които са открити 60 растения марихуана. Според запознати въпросната птицеферма е била собственост на Митьо Лудия, който бе разстрелян пред дома си преди 3 години.  

През 2015 г.  в пловдивския отдел “Криминална полиция” е образувано досъдебно производство по чл. 354а ал.1 и чл. 354м ал.1 от НК. След това обаче делото е изпратено в Специализираната прокуратура, тъй като на шестимата е повдигнато обвинение за организирана престъпна група. Макаото се разминава с условна присъда.