Модерна база за производство на висококачествена холандска "трева" е разкрита при операция на Криминална полиция. На 24 и 25 май 2015 г. под ръководството на ОП – Пловдив, с участието на МВР – Пловдив,са извършени множество обиски, при които е установено, че в  Пазарджик, в Кърнаре и в село Бохот, област Плевен, е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.

В неработещ птицекомбинат, в близост до Бохот, Георги Димов, Марио Марков и Еленко Марков, подпомагани от Людмил Захариев, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, са засели и отглеждали марихуана. При извършено на 24 май 2015 г. претърсване в постройката на бившия птицекомбинат са открити две оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166.57 гр., кокаин с общо тегло 0.290 гр. и един брой пистолет с боеприпаси (вероятно газов). Помещенията се специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.

През същия ден – 24 май 2015 г. е извършено претърсване на лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Георги Арнаудов, придружаван от брат си Христо Арнаудов. Открити и иззети са 57 броя растения марихуана в начален стадий на растеж. Веднага след това в дома на Арнаудови в  Пазарджик е извършено претърсване, при което са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1715.68 гр., електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5 бр. растения марихуана.

Георги Димов, Марио Марков, Еленко Марков и Людмил Захариев са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на марихуана, а Георги Димов – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Георги и Христо Арнаудови са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана.

От отглежданите насаждения, "земеделските производители" са очаквали над тон висококачествена холандска трева, която на пазара се търгува по 15 лева грама. 

Всички обвиняеми са задържани до 72 часа и предстои разглеждане на искане на ОП – Пловдив за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

TrafficNews.bg