Полицията е арестувала групировка "майстори", които са работили по схемата за рекет, предлагайки услугите си на възрастни хора в села в Пловдивско и Пазарджишко.

Мъжете са заловени, докато се опитвали да рекетират възрастна жена в Септември. Вчера автопатрул при полицейското управление извършвал редовния си обход на територията на града, когато на една от улиците униформените забелязали кола с врачанска регистрация. Това събудило съмненията им и те незабавно извършили проверка.

В колата са заварени седем души: 36-годишният Г.Г. от Пловдив, 31-годишният С.Г. от село Крали Марко, 27-годишният А.А. от село Малко Дряново, 27-годишният Й.А. от село Селци, 27-годишният Г.А. от село Поповица, 36-годишният П.Г. от Куклен и 31-годишният А.А. от село Стрелци. 

Автомобилът бил паркиран пред къща, в която засварили 76-годишната и стопанка изплашена до смърт. Станало ясно, че групичката предложила на бабата бърз и евтин ремонт на покрива. Първоначалната оферта била смяна на улуците само за 50 лева. След много уговорки и убеждаване от страна на „майсторите“ доверчивата жена се съгласила на това изгодно предложение и бригадата бързо започнала работа. Не след дълго обаче сумата за ремонта нараснала с още близо 1000 лева.

Притеснена жената казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни и стояли до къщата, за да я принудят да си плати. Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но това не ги удовлетворило.

Те продължили с исканията си и дори отправили заплахи към жената. Така жената била принудена да отиде и да изтегли от банковата си сметка още 600 лева. Дори и след предаването им гастролиращите майстори продължили да притесняват старицата, но плановете им се провалили, когато присъствието им било забелязано от полицейския екип.

И седмината се озовали в ареста на полицейското управление в Септември. Шестима от тях имат криминални прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата в областния град, а работата по неговото изясняване продължава. 

Снимката е илюстративна!