Дете намери колосалната сума от 54 хиляди евро и ги върна на собственика им. То открило мъжката чанта до хотел във Велинград, научи TNS.bg

В нея имало пари и лични документи на мъж и на жена, както и сумата от 54 хиляди евро. Когато стигнало до дома си, майка му онемяла от откритието. Тя видяла адреса на една от личните карти и отишла с детето да дири на кого са парите. Майката и детето издирили собствениците на парите и им ги предали. Като благодарност малкият откривател получил като награда 100 лева.

Майката не иска да се шуми за случая и да се показва тя и детето й, защото не смята, че са направили нещо велико.

Около Великден обаче явно стават чудеса, защото преди 5 години други два случая на хора, които намериха и върнаха пари в Пловдив, предизвикаха различни коментари.

TrafficNews.bg припомня, че на 13 април 2011 година две пловдивчанки намериха мъжка чанта с 1480 лева и решиха да я върнат на притежателя й. 

Галина Драганова взела пенсията и заедно с нейна съседка се връщала към дома си на улица „Борба” в Пловдив. На ълъга на блока открива чанта пълна с 1480 лева. Двете викат полиция и предават намереното в Трето районно управление.

Намерените пари се оказали на 37-годишен съсед залят с киселина преди време, а средствата били предназначени за операция.

В знак на благодарност мъжът, чиято чанта беше върната непокътната е подарил по пакет луксозни бисквити и дал по 50 лева на двете жени. Галина обаче е отстъпила наградата на своята съседка, защото по думите й тя има по-голяма нужда от финансова помощ и както казва: „парите са вятър работа, здравето е на първо място”.

През месец юни 2010 година в същия район строителните работници Петър Папазов и Ахмед Агов намериха на пътя 4100 лева, които също предадоха в Трето районно управление.

Тогава те обясниха своята постъпка с това, че имат заеми и предположили, че парите трябват на техния собственик. Като награда от признателния човек те получиха бонус от 200 лева. 

TNS.bg