15-годишният ученик от ЕГ „Иван Вазов” в Пловдив, по-известна като Руската гимназия, вече е изписан от болница, след като огромно парче мазилка се е срути от тавана на физкултурния салон по време на час по физическо възпитание. За инцидента първи съобщи TNS.bg

Помещението е било пълно с деца, когато близо 5 сантиметра дебела мазилка пада върху главата на осмокласника.
„Приятелите ме спасиха, всеки носеше кърпи, тениски, с които запушиха шуртенето на кръвта, много съм им благодарен”, разказа пред TNS.bg пострадалото момче.

„В шок сме от случилото се, надяваме се институциите да проверят случая”, заяви майката на момчето.

Какво разказаха съучениците на момчето, които са очевидци на случилото се, както и какви са реакциите на РИО-Пловдив и Районната прокуратура в Пловдив – вижте във видеото:

15-годишният ученик от Езикова гимназия „Иван Вазов” в Пловдив и съучениците му са играели във физкултурния салон. Малко след началото на часа по физическо се чува силен пукот и от тавана се отцепила мазилка с дебелина 3-4 сантиметра. Тя ударила 15 - годишно момче. Съучениците на пострадалия осмокласник все още не могат да си обяснят случилото се.

В момента момчето е без опасност за живота. То е изписано за домашно лечение. От Регионалния инспекторат по образованието са започнали незабавна проверка. Таванът на салона е ремонтиран наскоро. По тази причина прокуратурата също извършва проверка за престъпление. От учебното заведение отказаха коментар, а физкултурният салон остана затворен.

Физкултурният салон е обезопасен и ще остане затворен за ученици до изясняване на случая и до извършване на ремонт на проблемния таван.

TNS.bg