Шестокласник от Пловдив помогна на свой съученик при  катастрофа. Въпреки крехката си възраст, момчето не се уплашило  нито за миг и реагирало хладнокръвно, като придружил до болницата ранения си приятел.

Те са Петър и...Петър. Двамата са в шести клас и тренират  заедно плуване. Преди десетина дни  момчетата излизат от тренировка, минути по-късно Петър Петров е блъснат от лек автомобил. 

„Отидохме за закуски, след това да пресичаме на пешеходната пътека  и се случи инцидентът. Дойде колата и ме блъсна. Не усетих болка, повече бях шокиран”, разказа пострадалият пред БТВ.

Въпреки  стреса, приятелят на Петър запазва самообладание, обажда се на баща си, който е хирург. Двамата са откарани до болницата от шофьора на автомобила.

„Удари го огледалото  в едната буза, по някакъв начин успя да се подпре на коляно, но не падна. Хората ни предложиха помощ и ни закараха до болницата, понеже баща ми работи там като детски хирург и веднага уреди преглед. След това са го закарали явно да му направят шев”, каза Петър Ташев.

Пострадалото момче се отървава с разкъсна рана  на бузата, а семейство Ташеви  са горди от постъпката на сина си. „Той се обади че пристигат в спешното отделение, аз случайно си бях в клиниката и директно ги качих горе за консултация и преглед. Мисля, че това е нормална реакция на всеки един, който би бил отговорен при подобен инцидент”, каза бащата д-р Васил Ташев.

Родителите на пострадалия Петър остават впечатлени от постъпката на приятеля му и пишат благодарствено писмо до училището.  

„На тяхната крехка възраст това е наистина нещо изключително. Добрината трябва да се показва, трябва да говорим да доброто,защото то е заразно”, категорична е майката на пострадалия Петър – Дафина Петрова.

„Почувствах се добре, когато разбрах за благодарственото писмо, и мисля, че постъпката ми е правилна”, призна Петър Ташев.  

Петър и Петър  участват в държавно първенство по плуване часове след инцидента отново рамо до рамо.