Германската марка Volkswagen разпространи първите официални изображения и подробности за версиите GTI, GTE и GTD на новото - 8-мо поколение на легендата Golf.

Публичният дебют на автомобилите бе предвиден да се състои на автомобилното изложение в Женева, започващо на 5 март. Днес се появи информация, че по всяка вероятност автошоуто ще бъде отменено заради появата на коронавирусната инфекция и в Швейцария.

За трите си нови "горещи" версии на хечбека, от Volkswagen коментират, че носят отделна персоналност и се отличават с три основни вида задвижване- бензинов, дизелов и хибриден двигател.

И трите автомобила са стандартно оборудвани с дигитален инструментален панел, 10-инчова инфо-комуникационна и мултимедийна система, непрекъсната свързаност, тематичен пулсиращ в червено преди стартирането на двигателя старт/стоп бутон, тематично оформление на броните, спойлера на тавана и задния дифузьор, специалната осветена челна решетка и допълнителна X-образна диодна светлинна индикация на предната броня.

Хот-хечът Golf GTI получи 2,0-литров четирицилиндров бензинов турбо двигател. Мощността на агрегата е 245 конски сили и 370 Нм въртящ момент. Двигателят може да работи заедно с шестстепенна ръчна скоростна кутия. По избор се предлага и седемстепенна "робота" с два съединителя.

Автомобилът е изграден на модернизирана платформа MQB. Хечбекът получи подпора на MacPherson и отзад с много връзки. Автомобилът има задвижване на предните колела, електронно заключване на диференциала и адаптивни амортисьори. GTI се различава от другите модификации по спортната изпускателна система с две тръби и червени спирачни апарати. Клиентите могат да избират между 17-, 18- и 19-инчови джанти.

Освен това на клиентите ще бъде предложена дизелова модификация на "заредения" хечбек Golf GTD. Тази версия е оборудвана с 2.0-литров TDI агрегат с мощност 200 конски сили и 400 Нм въртящ момент. Двигателят ще работи със седемстепенна роботизирана скоростна кутия.

Хибридният Volkswagen Golf GTE е оборудван с 1.4 TSI турбо бензинов двигател с мощност 150 к.с. и електромотор. Общата мощност на този хот-хеч е 245 конски сили. Сами при електрическо задвижване той може да измине около 60 километра.

Динамичните характеристики на "горещите" Golf -ове все още не са известни. Очаква се приемането на поръчки за новите продукти да започне това лято. Първите такива автомобили ще се появят при дилърите тази есен.

Припомняме стандартното осмо поколение на модела Golf дебютира през октомври 2019 година.