Специални вагони за геймъри и бизнес пътници замислят в Германия, за да повишат атрактивността на ЖП транспорта. Той поставен под сериозна заплаха от автобусите и самолетите, но остава все така предпочитан от хората.

В рамките на проекта Ideenzug ще бъдат оборудвани специални вагони с телевизори и геймърски конзоли, както и с компютри, които ще се ползват за работа от деловите пътници. Наблегнато е изключително и на дизайна, който е в крак със съвременните цифрови тенденции, пише technews.bg.

Не са забравени и най-малките пътници, за които се предвижда вагон с площадка за игри. За по-деловите потребители ще бъдат осигурени бюра с лаптопи. Помислено е дори за любителите на активното спортуване, които ще получат достъп до тренажори. Идеята е пътуването да бъде оползотворено пълноценно както от хората, търсещи развлечение, така и от бизнес пътниците.

Все още обаче няма информация кога концепцията за развлекателни влакове ще бъде реализирана на практика и дали услугите ще бъдат включени в цената на билетите или ще се таксуват отделно.