Фейсбук пуска услугата си за срещи в 32 европейски страни, включително в България. Това стана факт, след като този ход беше отложен по-рано тази година заради регулаторни проблеми, предава Ройтерс.

В публикация в блога на компанията Кейт Орсет, продуктовият мениджър на Facebook Dating, заяви, че потребителите могат да изберат дали да си създадат профил за срещи и могат да го изтрият по всяко време, без да премахват акаунта си в социалната мрежа.

Първите имена и годините на потребителите за техните профили за срещи ще се взимат от профилите им във Фейсбук и не могат да се редактират в новата услуга, твърди Орсет. По думите ѝ фамилиите няма да се показват, а потребителите могат да изберат дали искат да споделят друга лична информация в профилите.

Във Facebook Dating потребителите на възраст над 18 години могат да създадат отделен профил. След това социалната мрежа предлага потенциални партньори - въз основа на информацията, предоставена от потребителите, но също така и въз основа на познанието на платформата за техните интереси и дейности.

Приятелите Ви от Фейсбук не влизат в списъка  - освен ако някой от тях не бъде идентифициран като „таен интерес“ в профила за запознанства. Можете да включите до девет души в този списък. Потребителите научават, че са вътре, само ако има взаимно харесване.

За да бъде функцията за флирт безопасна, по време на разговори между потребители не могат да се изпращат снимки или видеоклипове. Всеки може да блокира или подаде сигнал за друг потребител. В същото време Фейсбук дава на потребителите възможност да включат съдържание от собствената си платформа за снимки - Инстаграм. И напълно в духа на кризата, социалната мрежа предлага срещи чрез видеоконференция.