Twitter блокира няколко акаунта, създадени за споделяне на публикации от уебсайта на Доналд Тръмп. Сайтът заяви, че те нарушават правилата, като помагат на бившия президент да заобиколи забраната, наложена му да използва социалната мрежа.

Достъпът на Тръмп бе блокиран от редица платформи, след като негови поддръжници нахлуха в Капитолия на САЩ на 6 януари тази година. Twitter, където той има 88 милиона последователи, заяви, че забраната е постоянна, независимо дали Тръмп ще се кандидатира за президент или не.

Facebook потвърди собствената си забрана в сряда, а YouTube заяви, че ще възстанови канала на бившия президент, когато рискът от насилие намалее.

Но и тази седмица Тръмп добави страница към личния си уебсайт, която нарече "От бюрото на Доналд Дж. Тръмп". Страницата му позволява да публикува съобщения, които могат да бъдат споделяни в социалните мрежи от неговите последователи.

Съдържанието на досегашните му публикации няма да изненада привърженици или противници - той повтаря твърдения за измама с гласоподаватели на последните президентски избори и критиките си към републиканците, които не са го подкрепили.