Компанията за космически туризъм „Върджин галактик“ предвижда осъществяването на първия си полет с туристи през първото тримесечие на 2021 година, предадоха световните агенции.

С него ще пътува основателят на компанията, британският милиардер Ричард Брансън. В комюнике за медиите „Върджин галактик“ изтъква, че се пристъпва към следващата фаза на изпитателните ѝ полети, като са планирани два пилотирани полета през есента, отбелязва БТА.

„Ако двата теста доведат до очакваните от нас резултати, космическият полет на сър Ричард Брансън“ ще може да бъде осъществен през първото тримесечие на 2021 година“, се казва в съобщението.

Така ще бъде даден стартът на туристическите полети на „Върджин галактик“, за които вече са си закупили билети над 600 души на стойност 250 хиляди долара бройката.

Разработката на кораба на компанията „Спейсшип 2“ беше забавено до известна степен заради инцидент от 2014 година, когато грешка на един от двамата пилоти доведе до разпадането на летателния апарат по време на полет.