Много приложения за iPhone спряха да работят. За това сигнализира множество потребители с устройства с iOS система. 

Според част от чуждестранните издания, проблемът произтича от техническа грешка във Facebook. Далеч обаче не са засегнати само приложения на социалната мрежа, а множество app-ове като едно от най-разпространените за комуникация - Viber. 

Изглежда, че проблемът засяга само iOS устройства, тъй като устройствата с Android продължават да функционират нормално

Проблемът накара много от най-големите приложения в света, включително Spotify, да се затварят веднага след стартирането им.

Сред известните приложения, които са засегнати, са още приложенията на New York Times, Hinge, Fitbit, Twitter, Strava и Snapchat. 

Деинсталирането и повторното инсталиране на приложението не отстранява проблема, предупредиха компаниите.

Facebook потвърди, че има проблем. 

"Ние знаем за проблема и проучваме увеличаване на грешките в iOS SDK, което причинява срив на някои приложения", пише член на екипа на Facebook.

От Viber написаха: "Хиляди приложения в света, включително "Вайбър" на iOS / iPhone, спряха да работят поради технически проблем, който ще бъде отстранен възможно най-скоро. Не деинсталирайте и преинсталирайте Viber - няма да отстраните проблема". 

Това не е единственият път, в който SDK на Facebook довежда до сривове. Подобен проблем възникна през май, когато същите тези приложения бяха извън строя.