Snapchat най-накрая позволи създаване на музикални публикации. Компанията актуализира приложението си с нова музикална функция, наречена „Звуци“, която позволява на потребителите да добавят песни, които ще се възпроизвеждат заедно с техните публикации. Допълнението вече е достъпно за всички потребители на iPhone на Snapchat.

Актуализацията, която Snap започна да тества през август, е подобна на музикалната функция на Instagram: потребителите могат да разглеждат селекция от песни и да добавят клип към своя момент. Когато друг потребител отвори момент с музика, той може да плъзне нагоре, за да научи повече за някой или да го отвори в приложение за стрийминг.

В момента има само няколко налични парчета (включително ново парче на Джъстин Бийбър, което се представя като Snapchat „ексклузивно“), така че изборът на музика на приложението не е толкова обширен, колкото това, което бихте открили в Instagram или TikTok . Но Snap сключи редица многогодишни сделки с лейбъли, които трябва да помогнат на компанията да попълни каталога си с течение на времето.

Отделно, компанията работи и по друга подобна на TikTok функция, която ще позволи на потребителите да добавят свое собствено аудио към моментните снимки. Тази актуализация се очаква през следващите месеци.