В началото на месеца колегите от LetsGoDigital разкриха, че Samsung е кандидатствал за търговски марки в Европа за имената "Samsung Ultra Thin Glass", "Samsung UTG" и "UTG".

Първоначално не бяхме сигурни какво точно означават абревиатурите и към какво се отнася "ултра тънкото стъкло", но вече имаме определени предположения.

Наскоро Ice Universe, профил в Twitter, който често издава тайни за предстоящи технологии и устройства, разкри, че става въпрос за стъклен материал, който Samsung ще използва за екрана на Galaxy Fold 2.

По неговите думи Galaxy Fold 2 ще е първият сгъваем смартфон със стъклен екран, като новият материал ще елиминира проблемите с гънките и отлепването, които помрачиха дебюта на първия Fold.

От Phonearena припомнят, че по-рано този месец Samsung подписа дългосрочен договор за производството на тънки стъклени панели с компанията Dolnsys, което напълно съвпада с обявената от Ice Universe информация.

Засега очакванията са, че вторият сгъваем смартфон на Samsung ще се появи редом с Galaxy S11 на 18 февруари.

Той ще е доста по-различен от първия Fold и ще наподобява сгъващия се през средата Motorola Razr.

Добрата новина е, че Samsung ще се постарае да намали цената на Fold 2 спрямо тази на първия Fold, и най-вероятно ще успее да предложи телефона за по-малко от 1000 долара.