Българин остана неприятно изненадан, след като неговият iPhone гръмнал. Телефонът се самозапалил и както се вижда от снимките, е тежко обгорял. Не е ясно каква е причината за инцидента, нито дали собственикът е пострадал. Става дума за iPhone 6 модела на Apple, като телефонът не е нов, а ползван.

Случаят отново повдига въпроса със сигурността на смартфоните. Умните телефони са навсякъде около нас - носим ги в джобове и чанти, слагаме ги върху мебелите и леглата си, купуваме такива дори на децата си. А подобни инциденти, макар и редки, тревожат някои потребители.

Припомняме ви, че Самсунг изтегли от употреба телефона си Galaxy Note 7 именно заради проблем с батерията и сигнал за гръмнали бройки. Въпреки шегите по темата, собствениците на смартфони на Apple също не са напълно спокойно, заради случая като горния. 

Преди време собственик на магазин за поправка на смартфони публикува видеоклип, на който се вижда как телефон на негов клиент – iPhone 6 Plus, се самозапалва. Според Саймън Оуен, собственик на магазина, устройството е било занесено за поправка след тежко счупване на екрана, което вероятно е нарушило целостта на батерията. Друга подобна история е тази за момиче от китайската провинция Дзянсу, чийто телефон iPhone 7 се взривил няколко минути след включване на зарядното в контакта. Телефонът бил на 4 месеца. Случай със самовзривил се смартфон в Китай имаше и през ноември миналата година. Китаец твърди, че машината гръмнала в ръцете му, докато записвал видео.