Превръщат космически боклуци в хотели и складове

Интересната идея бе представена от канадския стартъп Maritime Launch Services

Свят 12.11.2019 07:15 780 0
Превръщат космически боклуци в хотели и складове

Доста интересна идея бе представена от канадския стартъп Maritime Launch Services (MLS), благодарение на която тоновете космически боклук около планетата ни ще могат да се използват един ден доста по-пълноценно. В партньорство с компанията Nanoracks, която в момента се занимава с извеждането на ракети в космоса, стартиращият проект представи революционната си идея.

Тя включва превръщането на големи части от ракети, оставащи в космоса, в изследователски станции, хотели, или дори складове. Става въпрос най-вече за резервоарите, които служат на ракетите за излизане извън земната атмосфера.

Проектът обаче касае бъдещи изстрелвания на ракети, а не вече съществуващи космически боклуци. Причината е, че ще има нужда от предварително приспособяване, както и оставането им на определена орбита.

Идеята е бъдещите ракети на Nanoracks да се проектират така, че "отпадащите" от тях части да могат да се използват повторно докато са в ролята на изкуствени спътници за планетата.

За съжаление обаче идеята със сигурност няма да се осъществи скоро. Трябва да се изчистят много проблеми, а резервоарите, които използва компанията в момента са все още доста малки, за да могат да се използват в последствие за живот.

Източник: dir.bg

Изпрати новина