Компанията Virgin Galactic, основана от сър Ричард Брансън, показа как ще изглежда кабината на SpaceshipTwo - кораб, с който планира да извежда туристи и учени в космоса. В нея ще има 6 места, от които пътниците могат да стават и да се носят из кабината, докато наблюдават Земята през илюминаторите, а бордови камери записват движенията им в безтегловност, пише dnevnik.bg.

Според Virgin Galactic над 1000 души са заявили интерес към пътуването, което поне в началото ще струва над 250 000 долара. Стотици от тях са внесли и депозит. Джордж Уайтсайдс, главен космически инженер на компанията, обясни, че в кабината има 16 камери и през цялото време поне две от тях ще са фокусирани върху пътник или член на екипажа.

Просто хората ще документират преживяванията си в снимки и видео с висока резолюция, така че, когато се върнат, ще могат да споделят невероятните емоции в социалните мрежи. Освен това ще получат и специално монтиран филм с цялото пътуване, заснето от камерите под различен ъгъл. По думите му всяка седалка ще е изработена индивидуално за всеки човек на борда. За всеки пътник ще има поне по 2 илюминатора, защото в кабината те са общо 17. В дъното има голямо огледало, за да могат по време на полета хората да се видят какво е да си в безтегловност.

Специално е мислено върху осветлението, което ще се променя по време на предстартовото чакане и старта. Когато корабът е в космоса, то плавно ще угасне, за да се разкрие планетата в пълния си блясък. Пръст във всичко това има и изпълнителният директор Майкъл Колглейзър, който 30 години е работил за "Уолт Дисни". По думите му общото между двете компании е, че са способни да осигурят на клиентите си преживяване, което се помни завинаги и може да промени живота им.