Истинският Iron Man - Илон Мъск обяви защо се оттегля от Тесла и SpaceX. Неговото ново начинание се нарича QuantumAI (квантов изкуствен интелект) и вече е инвестирал над 2 милиарда долара в разработването и кодирането му.

Засега Мъск е решил частично да се оттегли от Tesla и SpaceX и да се съсредоточи върху новото си начинание във финансовия сектор. 

Какво точно е QuantumAI? 

QuantumAI е модернизирана форма на компютър. В действителност, Мъск взе превес над IBM, Microsoft и няколко други, които разработват тази форма на компютри от години.

Това не е просто супер-компютър, а "хипер-компютър" на стероиди. Ако вземете всички компютри в света и ги свържете, QuantumAI все още е стотици пъти по-мощен, съобщава CNN.

Елон Мъск вярва, че богатството не е добре разпределено в днешни дни и въпреки че винаги ще има някой по-богат и някой по-беден, сегашната ситуация, в която най-богатите 0,1% контролират почти 90% от световното богатство не е приемлива.

Той вярва, че може да намали това до около 20%, без да причинява световна финансова криза.

И така, какво точно означава това за вас, за редовния човек от средната или долната класа? Това означава, че ще станете 2 - 3 пъти по-богати и никой освен свръхбогатите няма да понесе последствията от това. Звучи невероятно, нали?