Новата социална мрежа на Meta - Threads вече е официално в България. Платформата е създадена като конкуренция на Twitter или по-точно X. 

От социалната мрежа написаха в своя профил в Инстаграм, че приложението започва разпространяването из страните на Стария континент: „Нямаме търпение да дадем възможност на все повече хора да се свързват един с друг и да водят разговори“.

Припомняме, че юли месец, когато от Meta пуснаха приложението, то набра сериозен брой потребители из света - 100 милиона души, но не и в Европейския съюз. Приложението беше спряно заради „предстояща регулаторна несигурност“, което се смяташе за препратка към Закона за цифровите пазари на ЕС (DMA).

Според използващи социалната мрежа стана ясно, че приложението създава усещане за нещо излишно и ненужно.

"От Мета са създали клонинг на Туитър и предвид последните драми около Х, вероятно ще обере недоволните и разочаровани потребители оттам. Все още е в ранен етап, а в Мета потребителите очакват повече удобства и благинки, възможности. Някак не се вписва в екосистемата, а връзването с Инстаграм прави нещата необратими, в случай, че решиш да се откажеш в бъдеще.", заяви читател за TrafficNews.

"Има динамика и потребители, което е хубаво, за България и Европа е трудно да се говори още, тъй като е отскоро, дано се задържи интересът, но като цяло, предвид общото потребление и приемане на Фейсбук и по-малкото на Х, смятам, че ще бъде провал, поне на местно ниво", каза друг читател.