Според Kantar, серията iPhone 11 е имала неоспорим успех, след пускането й на пазара през месец септември.

От Apple могат да бъдат спокойни. Продажбите на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone Pro 11 Max са неочаквано добри, като надминаха продажбите на iPhone XS и iPhone XR за същия период на предходната година, според изследване на Kantar Worldpanel.

Световните продажби на трите модела iPhone 11 представляват 7,4% от продажбите на всички телефони iPhone, продадени за същия период, допълват от Kantar. Цифрата е по-голяма от 6,6-те %, генерирани от гамата iPhone XS за същия период през 2018 година.

Процентите за iPhone 11 са впечатляващи, твърди Kantar, тъй като анализът е направен в период, в който трите нови телефона iPhone са били в продажба от едва седмица в края на тримесечието. Добро посрещане е имала серията iPhone 11 в Европа, където 18,9% от продадените телефони в този период са носели бранда iPhone.

„Новите модели се продават много добре. С новия iPhone 11 и изгодната му цена, те са абсолютни лидери”, казва Доминик Санебо, глобален директор на Kantar. „Но моделите iPhone 11 Pro не остават назад. Комбинираните продажби на новите iPhone са по-добри, отколкото на iPhone XS през миналата година”.

iPhone 11 се представя като по-добрата опция от iPhone XR - телефона, който замества сега. iPhone 11 струва с около 50 долара по-малко от iPhone XR и има подобрения както на ниво процесор, така и при RАМ-а. В допълнение разполага с по-устойчив корпус и две подобрени камери.

Екосистемата Android преживява смесени чувства през третото тримесечие. Kantar казва, че представянето на Android в Европа е спаднало с 1,5% в сравнение с 2018 година. Но в САЩ Android е нараснал с 1,8% от предходната година. Samsung, на свой ред, е нараснал значително в Щатите и най-вече в Европа, където достига до пазарна квота от 38,4% или с 5,9% повече от 2018 година.

Базовият модел, iPhone 11, запазва дизайна на iPhone XR, създаден отново от алуминий и стъкло. Телефонът е оборудван със същия екран Liquid Retina LCD 6,1” и с нова система от две камери. В основата на модела стои новият процесор Apple A13 Bionic, който е с 20% по-мощен от A12 Bionic в обработката на информацията и с до 40% при 3D графиката.

Всички камери на телефона са нови: 12-мегапикселова основна камера f/1.8, с повишено качество на кадрите и с подобрени функции (като Smart HDR), ултраширока камера f/2.4 и 12-мегапикселова предна камера с широк обектив, която може да прави клипчета с 4К резолюция и има функция slow-motion. 

iPhone 11 Pro е моделът, който замества iPhone XS. Той е оборудван с OLED дисплей “Super Retina XDR” с големина 5,8” и яркост от 1200 nits. Новият телефон разполага с подобрен дизайн от матирано стъкло на гърба и неръждаема стомана отстрани. iPhone 11 Pro идва в четири цвята: зелено, сребристо, златисто и сиво, а освен това е оборудван и с допълнителна камера.