Motorola представи своя първи 5G смартфон

Моделът ще се предлага от края на юли, а цената му ще е 700 лева

Свят 08.07.2020 22:45 1314 1
Motorola представи своя първи 5G смартфон

Вчера в Полша Motorola представи своя първи 5G смартфон, част от G серията на компанията, носещ името Moto G 5G Plus. Освен с поддръжката на мрежите от ново поколение, апаратът се отличава с още доста интересни функции и някои неща, които се случват за първи път при модел на марката.

Моделът поддържа стандарта за пренос на данни на близко разстояние NFC (Near Field Communication), включително за разплащания, а новост е и двойната селфи камера, която може да се види под основния екран. Смартфонът идва с чипсета Qualcomm Snapdragon 765 5G. В България моделът ще се предлага с 6GB RAM и 128 GB вградена памет, която може да се разшири чрез поставяне на microSD карти с памет.

Екранът е едно от впечатляващите неща в устройството. Той е 6,7-инчов, почти без рамки и работи с 90Hz опреснение. Капацитетът на батерията е 5000 мАч , а тя поддържа бързо зареждане с 20W зарядно в комплекта.

Основната камера има четири сензора. Основният е 48-мегапикселов и снима с Quad Pixel технологията на компанията, която чрез обединяването на четири пиксела в един подобрява качеството и позволява снимането и при по-тъмни условия. Освен това има още сензор за разстояние, ултра-широка камера, както и макро камера с 2 см фокусно разстояние. Двойната селфи камера има ултра-широк сензор, както и такъв с 16 мегапискела, работещ отново с Quad Pixel технологията.

Моделът ще се предлага от края на юли, а цената му ще е 700 лева.

Акценти

Изпрати новина