Facebook Messenger съществува от близо десетилетие, като компанията днес представи обновена настолна версия, както за Windows, така и за macOS.

Изданието идва в много подходящ момент, тъй като милиони хора по света са принудени да работят от домовете си и да разчитат на платформи за конферентни аудио и видео разговори като Skype и Zoom, които обаче крият много несъвършенства, написа kaldata.com.

Може би вече сте се сблъсквали с приложението на Facebook Messenger за Windows, дори има голяма вероятност и вече да сте го инсталирали, но едва ли е успяло да влезе в списъка с програми, които използвате всеки ден, тъй като не предлагаше нищо атрактивно, а от своя страна Messenger е достъпен и през браузъра.

Но обновената версия за Windows и MacOS предлага цял набор от нови функции и разбира се, има тъмен режим.

От Facebook казват, че през последния месец отбелязват 100-процентно увеличение на аудио и видео обажданията, осъществени през десктоп. Въпреки че този огромен брой потребители не срещат затруднения с конферентните разговори през браузъра, специалното приложение за настолни компютри прави нещата много по-лесни – така например е много по-лесно да превключвате между приложения, уеб сайтове и сърфиране във Facebook по време на конферентен разговор.

Разбира се, едно от най-големите предимства е възможността за провеждане на разговори на по-голям екран, което е от съществено значение, ако в разговорът ви има повече участници. Чатовете се синхронизират между вашия компютър, мобилен телефон и останалите устройства, на които разполагате с активен Messenger, като се предлагат и разширени опции за управление на известията. Настолното приложение подобно на мобилното приложение и включва тъмен режим, поддръжка на GIF файлове, запис на аудио и други.

За една по-добра свързаност

Докато Facebook Messenger предлага добра алтернатива на популярната платформа Zoom или Skype, той няма да бъде харесан от всички. От една страна, няма ограничение в продължителността на аудио и видео обажданията, както е в Zoom, но ограничението от осем участници ще означава, че приложението няма да бъде подходящо за много фирми, екипи или учебни класове, които се нуждаят от платформа, която да осигури дистанционното присъствие на по-голям брой участници.

За срещи с приятели и семейство обаче, приложението би било повече от перфектно, а според наскоро проведеното проучване на CNET, Messenger заема челно място в класацията за платформи за аудио и видео разговори, които предлагат най-добро потребителско изживяване на ползвателите си.

Новото настолно Messenger приложение вече е достъпно за изтегляне за macOS от Mac App Store, а за Windows от Microsoft Store.