Холограмите са една от най-амбициозните цели на фотографската индустрия, а според една компания те са съвсем близо до реалността. Компанията Looking Glass Factory казва, че разполага с технология, която ще позволи на всеки човек да превърне всякакви снимки в холограма, съобщава Engadget, цитиран от vesti.bg.

За целта ще е нужен нейният специален дисплей и облачна услуга. Потребителят ще може да качва снимка в услугата на компанията и тя ще бъде анализирана от системи с изкуствен интелект. Технологията ще създава 3D изображение от снимката, което ще се изобразява на дисплея.

Компанията казва, че няма никакво значение дали снимката е истинска, или е направена изкуствено с компютър. Дори и рисунка или комикс може да бъде направена в 3D холограма чрез технологията.

Услугата няма да е безплатна. Тя ще струва 20 долара за конвертирането на 100 снимки.

Технологията се радва на голям интерес. Тя събира финансиране в платформата Kickstarter, като се нуждаеше от 50 000 долара, за да стане реалност. Въпреки това вече е събрала дарения за над 2.3 млн. долара и има време до 14-ти януари за още дарители. Тези, които си купят специалния дисплей по време на кампанията, ще получат и 20 безплатни конвертирания на снимки.

Looking Glass казва, че планира да започне доставки на дисплея през април т.г. Самата услуга също ще тръгне паралелно с доставките.