Най-голямото главоболие за потребителите на социални мрежи е сигурността на техния акаунт. Грижите около опазване на неприкосновеността на профила стават все по-големи след последното изтичането на данни на 533 милиона потребители на Facebook.

За безопасността на потребителите от компанията са предприели допълнителни мерки за сигурност, за да бъде защитен профила ви, дори ако някой е откраднал или знае паролата на акаунта ви.  Едно от "оръжията", които потребителите имат в ръцете си, е двуфакторната веритификация.

Това е услуга, чрез която можете да блокирате достъпа на определено устройство до вашия профил в социалните мрежи, като Facebook, дори ако човекът зад него има вашата парола.

Хакери откраднаха данните на милиони във Facebook! Сред засегнатите и българиИнформацията е за повече от 533 милиона души от 106 държави

Как работи

В случай, че някой има вашата парола и се опита да я въведе от устройство, което никога не сте използвали, тогава ще бъде поискан допълнителен елемент - двуфакторно удостоверяване, което представлява код към телефона ви. Това означава, че в същото време, когато другият се опита да влезе във вашия профил, вие ще получите известие и код на телефона си.  

Какъв е процесът

За да намерите тази опция за сигурност, отидете в Настройки и Сигурност и след това дайте отметка за двуфакторната веритификация. След това изберете как искате да потвърдите, че сте потребителят на този профил и да избегнете нарушаване на данните. Най-добрият вариант е SMS.

Услугата ще ви изпраща SMS към мобилния ви телефон с различен код всеки път, който след това ще трябва да въведете, за да получите достъп до вашия акаунт.