Случвало ли ви се е да изпитате разочарование от продължителността на живот на батерията на новия си телефон? Смятаме, че всеки е попадал в такава ситуация. Вината за това обаче не е в производителя, а във вас самите. Макар навсякъде да се твърди, че батерията на телефона трябва да се зарежда на 100%, това не е правилно.

Дори да ви съветват това в магазина, от който сте закупили новия си телефон, не вярвайте, преди да сами да сте тествали дали е така.

Какво да направим, ако искаме да удължим живота на батерията?

• Не зареждайте на 100%. Това е едно от най-важните неща, с които е нужно всеки да се съобрази, ако не иска телефонът му да се развали скоро, след като е бил закупен и да се налага повторна подмяна, пише "Actualno". Ако заредите батерията на 100%, вие автоматично допринасяте за нейното износване за по-кратък период от време. Когато видите, че телефонът е зареден на 80 – 90 %, побързайте да го изключите от зарядното устройство.

• Зареждайте батерията често и на малки порции. Така ще си гарантирате, че тя няма да ви създава проблеми в бъдеще. Нека да не забравяме и друго, много важно нещо. Батериите са податливи на прегряване и зареждайки на малки порции, ние ще ги опазим.

• Когато зареждате батерията, премахнете капака на телефона Спазвайки всички тези правила, вие ще ползвате батерията много по-дълго, без да ви създава никакви проблеми в бъдеще. Правите голяма грешка, ако зареждате телефона си по този начин Пробвайте и сами ще се убедите, че всичко това действа.