Имаме добри и лоши новини за хората, които отключват своя iPhone чрез разпознаване на лица.

Добрата новина е, че вече можете да отключите своя iPhone по този начин дори, когато носите маска, а лошата е, че не можете да го направите без Apple Watch.

След като Apple премахна бутона за пръстови отпечатъци на по-новите модели iPhone, отключването на устройството с разпознаване на лица се превърна в нов стандарт. Но по време на пандемия и със задължителното носене на защитни маски това се затруднява.

Ако имате бета iOS 14.5 на вашия iPhone, всичко, от което се нуждаете, е един детайл - Apple Watch с бета watchOS 7.4. Можете да получите тези версии на софтуера само, ако сте част от програмата на Apple Developer, в противен случай ще трябва да изчакате тези актуализации да станат достъпни за обществеността, а ние не знаем кога това ще се случи. Съдейки по бета цикъла и публичните актуализации на софтуера досега, имаме няколко месеца да изчакаме.

Ако отговаряте на всички тези изисквания, изпълнете следните стъпки:

1. Актуализирайте iOS на вашия iPhone. Настройки> Общи> Актуализация на софтуера и изберете iOS 14.5. За Apple Watch имате две възможности - можете да изтеглите актуализацията от приложението Watch на iPhone или директно от Apple Watch.

2. На iPhone отидете в Settings> Face ID & Passcode> Unlock with Apple Watch и включете тази опция.

Също така, за да работи това, трябва да е включена опцията за отключване на мобилен телефон с код.

3. Отключете вашия iPhone.

Тогава всичко е лесно. Докато носите Apple Watch на ръка, iPhone ще го разпознае и ще го отключи. Часовникът ще вибрира и ще ви уведоми, че телефонът е отключен.

За тези, които смятат, че това е твърде сложно и предпочитат да изчакат Apple да предложи по-просто решение, всичко, което трябва да направят, е просто да изключат разпознаването на лица и да въвеждат кода всеки път или да премахват бариерите за отключване на екрана.