Huawei иска да се превърне във втория най-голям производител на смартфони в света. Това място към момента е заето от американския гигант Apple. Китайската компания обаче в момента се намира само на едно място по-надолу в престижната класация и не крие амбициите си да атакува подстъпите към върха, където все още удобно стои Samsung.

По данни на Strategy Analytics за миналото тримесечие делът на Huawei е 9 процента, докато Apple държи 12 процента от пазара, пише hicomm.bg. В по-конкретни цифри това означава, че продадените телефони с марка Huawei са 33.6 милиона, докато тези на Apple са 45.5 милиона. Според шефа на потребителския бизнес в Huawei Ричард Ю развитието на технологии като добавена и виртуална реалност, както и изкуствен интелект, предоставят нужните възможности за задминаването на Apple по отношение на иновациите. Промяната трябва да се случи само за две години, счита още той.

"Освен това, искаме да завоюваме и доверието и лоялността на потребителите. Apple вече не изненадва своите клиенти с нищо, докато Samsung изживя сериозна криза с дефектните Galaxy Note 7 телефони", казва Ю, цитиран от Phone Arena. Само преди два дни Huawei пусна новия флагман Mate 9, който ползва чипа Kirin 960, считан за най-високоефективният смартфон процесор в света.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg