Едно от най-очакваните електрически колела, планирани за 2020 г., не идва нито от традиционен производител, нито от някой нов стартъп, а от един от най-старите производители на мотоциклети в света. От известно време знаехме, че Harley Davidson работи по няколко захранвани с електричество возила, включително мотор, колело и скутер. Сега легендарната компания изостри апетита ни, като показа няколко снимки на своето е-колело.

Harley Davidson потвърди, че в момента завършва работата по финалния дизайн, след което колелото ще бъде готово за серийно производство догодина. Засега са планирани три варианта на колелото, отличаващи се по разположението на педалите. Всички имат изваждащи се батерии, както и доста лъскав външен вид, който ги поставя във високата ценова категория за разлика от онези евтини модели, които може да закупите от Amazon.

Засега Harley Davidson не разкрива никакви параметри, така че само можем да спекулираме относно размера на батерията и пробега. Тя обаче не единствената компания, която гледа към пазара на е-колелета. Наскоро General Motors започна да продава своите е-колела в Европа, където е-скутерите също са във възход.

По различни прогнози, към 2023 г. в глобален план ще се продават 40 милиона е-колелета годишно.  

Източник: hicomm.bg