От няколко години Google предлага хардуерни продукти, които се произвеждат от компанията и носят надписа Made by Google. Американците обявиха, че възнамеряват да предприемат стъпки, с които да намалят негативното си въздействие върху природата чрез няколко нови мерки. От 2022 всички нейни продукти ще включват някакъв процент рециклирани материали, като целта е той да бъде максимално висок, където това е възможно, съобщава mobilebulgaria.com

Освен това от следващата година 100% от всички доставки от и към клиентите ѝ ще са въглеродно неутрални. Тези мерки се прибавят към вече съществуващите в тази насока, като от 2017 до 2018 компанията намали въглеродните емисии при доставка на продукти с 40%. Освен това инициативата „Power Project“ цели доставянето на милион енергийноефективни термостата Nest до семейства в нужда в рамките до 2023.

Междувременно анализ на Fast Company показва колко труден може да е този процес. Дава се пример с проект на Google, при който компанията иска да замени използвания полиестер с материал от рециклирани бутилки. За целта са били необходими две години, в които екипът на компанията се е убедил в способностите на материала и възможността за снабдяване с достатъчно суровини. Всяка бройка от новия продукт, който ще се появи тази година, ще включва в себе си една трета от пластмасова бутилка.