Социалната мрежа Facebook иска да ни накара да гледаме повече видео клипове и респективно да прекарваме повече време в профилите си. Компанията тества нова функция, която се казва Instant Videos и вече е достъпна за ограничен брой потребители на мобилното приложение.

Instant Videos е създадена да улесни гледането на видео, докато пътуваме. Програмирана е да изтегля клипове на устройството, когато сте свързани към Wi-Fi и гарантира, че ще може да ги гледате, дори ако нямате интернет, информира Engadget, цитирани от Expert.

По този начин, независимо къде се намирате, няма да е необходимо да използвате мегабайти от месечния ви план, за да гледате видео. Instant Videos клиповете ще бъдат маркирани в профилите ни с икона, която наподобява светкавица.

Новата функция ще е особено полезна за хората, които живеят в отдалечени райони и се опасяват, че могат да изразходват мобилния си интернет.

Първоначално Instant Videos ще е достъпна само за Android, но вероятно ще бъде интегрирана и към iOS приложението на социалната мрежа.