Facebook пуска нова функция, наречена Manage Activity, която позволява на потребителите да изтриват старите си публикации. Може да се използва за изтриване на отделни публикации или цяла група от тях. От социалната мрежа обясниха, че ще предложат и опции за филтриране, за да спомогнат намирането на публикации с конкретни хора в тях или в определен период от време. Функцията първо ще стане активна в мобилното приложения на Facebook.

Според социалмата мрежа, функцията има за цел "да улесни вашето присъствие във Facebook, за да отразява профилът ви по-точно кой сте днес." Като пример се дава, че някой може да иска да изтрие старо съдържание, когато се кани да започне сериозна работа след колежа или пък да премахне публикации, които му напомнят за стара връзка.

Има няколко различни опции за премахване на публикация по времевата линия. Постът може да бъде изпратен в кошчето, като така ще спре да бъде публичен незабавно, но ще стане изтрит за винаги едва 30 дни по-късно. Отделно, публикациите могат да бъдат изтрити ръчно и по-рано. Алтернативно, публикацията може да бъде архивирана, което означава, че вече не е публично достояние, но все още може да бъде видяна от вашия профил. 

Twitter е друга социална платформа, където може да искате да изтриете старите си публикации. Въпреки това компанията все още не е предоставила официален инструмент за групово изтриване, което се оказа проблем, когато старите туитове са били "изкопани" от "доброжелател" в опит да дискредитират или по друг начин да причинят проблеми на хората. Поради липсата на официален инструмент в Twitter, се появиха различни услуги за изтриване на чужди съобщения.

Manage Activity е най-новият опит на Facebook да предостави на потребителите повече контрол върху техните данни. Миналата година социалната мрежа най-накрая въведе своя инструмент Clear History, който позволява на потребителите да изключват данните си за сърфиране в интернет от акаунта си във Facebook. Въпреки името си, Clear History не изтрива тези данни; той просто премахва връзката между браузването и вашия Facebook акаунт.