Facebook винаги са акцентирали върху факта, че популярната им платформа е безплатна за изтегляне от потребителите. Именно заради това в продължение на десетилетие на началната страница на социалната мрежа виждахме слогана "It's Free And Always Will Be" (Безплатно е и винаги ще бъде). Така компанията се опитва да подкани повече хора да регистрират профили във Facebook, ако вече не са го направили, тъй като няма да им струва нищо. За в бъдеще, обаче няма да виждаме традиционния слоган, когато заредим началната страница на услугата.

 

Старата начална страница

 

От BusinessInsider, цитирани от Digital, ни информират, че "It's Free And Always Will Be" вече е премахнат от компанията. Вместо него потребителите вече виждат съвсем различен текст, който гласи "It's Quick And Easy" (Бързо и лесно е). Любопитното е, че от Facebook не са коментирали официално ситуацията и респективно не са публикували причина за това решение. Факт е, че потребителите в САЩ и държавите на европейския континент, които заредят началната им страница виждат единствено новия слоган.

 

Новата начална страница

Съществува голяма вероятност причината да е свързана с разследванията на антитръстовите органи. Една от основните версии е, че Facebook махат слогана, тъй като достъпа до услугата не е безплатна. Потребителите не плащат от джоба си, за да имат профил, но компанията използва личните им данни за генериране на приходи. Независимо дали това е причината можем спокойно да кажем, че слогана "It's Free And Always Will Be" остава в историята и вече няма да е част от Facebook.