Надзорният съвет на Facebook потвърди блокирането на профила в социалната мрежа на Доналд Тръмп. Това е монументално развитие, което се случва, след като бившият президент на САЩ беше изхвърлен за неопределено време от Facebook, Twitter и други социални мрежи след взелата жертви обсада на Капитолия на 6 януари, за подстрекаването на която той беше обвинен.

Facebook за първи път отнесе решението си за профила на Тръмп до своя надзорен съвет в края на януари. След това съветът покани обществеността да публикува коментари преди решението си, както направи за всички случаи, които е разгледал до момента.

Тръмп е бил откровен критик на надзорния съвет и е призовал самия Зукърбърг да протестира срещу един от членовете му, който свидетелства срещу него при първия импийчмънт през 2019 г.

Тръмп от своя страна обяви, че планира да пусне собствена социална мрежа. Освен това той наскоро стартира блог, наречен "От бюрото на Доналд Дж. Тръмп", където публикува изявления и видеоклипове, които потребителите след това могат да споделят в социалните мрежи.

Тръмп се завръща в социалните мрежи със собствена платформаГовори се, че платформата ще бъде голяма и трябва да привлече милиони потребители