Facebook продължава да добавя нови компании под своята шапка, a поредната придобивка е популярната услуга Giphy, която предоставя достъп до анимирани GIF файлове за споделяне в чатове и социални мрежи. Компанията на Марк Зукърбърг възнамерява да направи Giphy част от Instagram, така че нейното съдържание ще бъде много по-силно интегрирано, но освен това то ще е достъпно и в другите предложения на Facebook, пише mobilebulgaria.com.

Купувачът не разкрива детайли за платената сума, но според информация на Axios стойността на сделката е 400 милиона долара. Giphy осигурява не само огромна колекция от GIF файлове, но и инструменти за създаване, споделяне и ремиксиране на анимации.

Facebook от години дава лесен начин за достъп до съдържанието на Giphy в основното приложение на социалната мрежа, Messenger, WhatsApp и Instagram. Според информация от Facebook половината от целия трафик на Giphy се генерира от нейните приложения, а половината от него се прави от Instagram.

Занапред не са планирани промени за потребителите на Giphy. Те ще могат да продължат да публикуват GIF анимации и да ремиксират съществуващи, а разработчиците и ползващите API на услугата отново ще имат достъп до огромната колекция от файлове, както до emoji и стикерите на Giphy.