До 20 години колонизираме Марс, смята Илон Мъск

Толкова ще отнеме развитието на марсианската инфраструктура

Свят
09.11.2019 08:15 543 2
До 20 години колонизираме Марс, смята Илон Мъск

Илон Мъск разкри в Twitter вижданията си за това колко време и ресурси ще трябва да вложи човечеството за колонизиране на Марс. Според основателя на SpaceX, развитието на марсианската инфраструктура ще отнеме около 20 години, пише technews.bg. Мъск пояснява, че за да създадат пълноценно селище на Марс, учените ще трябва да доставят милиони тонове ресурси и оборудване на Червената планета, което е сериозно предизвикателство.

Друг проблем, според него, е фактът, че Земята и Марс рядко са близо една до друга - едва на всеки две години, което означава, че постоянното изстрелване на космически кораби към Червената планета не е възможно. Що се отнася до полетите до Марс за транспортиране на оборудване, за това ще са необходими около 1 000 полета на Starship. Между другото, SpaceX все още не е завършила пълното изграждане на този тип кораби.

Според предварителните оценки, към момента на приключване на работата по Starship, полетът на един такъв кораб със 100-150 тона товар ще струва на човечеството около 2 милиона долара.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

НасАко 15:22, 14.11.2019

Предлагам, всички политици да ги пратим там в комплект с всички милиардери, че да си създадат нов свят! Ще имат проблеми с радиацията, но те са издръжливи!

Oтговора0
коментар

09:13, 09.11.2019

Супер!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина