Hoв іРаd Рrо, цвeтни іМас-oвe, лилaв іРhоnе, дългooчaĸвaният тpaĸep АіrТаg и aĸтyaлизиpaн Аррlе ТV c диcтaнциoннo. Toвa ca вoдeщитe инoвaции, ĸoитo oбяви Аррlе пo вpeмe нa oнлaйн cъбитиe. 

Както се очакваше, компанията представи актуализиран iPad Pro с по-бърз процесор, 5G поддръжка, Thunderbolt порт, така че да може да се свърже с повече външни монитори и Mini-LED дисплей. Екранът ще увеличи яркостта, ще предложи по-високо съотношение на контраст и ще подобри енергийната ефективност, така че да даде по-дълъг живот на батерията. Добавен е и мощен чип M1, както и подобрена камера. Цената започва от 799 долара, а поръчките стартират на 30 април, пише CNN.

Apple обяви и преработен iMac, също снабден с M1, който ще накара компютърът да работи по-бързо. Новият чип позволява да се намали вътрешният хардуер – благодарение на по-млаката платка и замяната на охладителната система с два малки вентилатора. Всичко това позволява новият iMac да е с дебелина едва 11.5 милиметра.

Компютърът вече ще има 24-инчов 4.5 K дисплей с 11.3 милиона пиксела и ще се предлага в седем цвята, включително праскова, мента и лавандула. Цената започва от 1 299 долара, с двеста долара повече от предишния модел.

Една от най-лошо пазените тайни на Apple - AirTag - също най-накрая бе обявен официално. Става дума за аксесоар, който се прикрепя към различни предмети, като ключове, портфейл, лаптоп и пр., помагайки за тяхното намиране. Процесът се управлява с приложението Find My.

Компанията пусна и следващото поколение на Apple TV 4K стрийминг устройството си, заедно с ново дистанционно управление Siri, за което компанията твърди, че е направено от 100% рециклиран алуминий. То е снабдено със специален бутон Siri отстрани, както и с такъв за включване и изключване на телевизора.

Новата Apple TV ще бъде достъпна от 30 април във версия от 32 GB за 179 долара и от 64 GB за 199 долара.

Компанията също така направи промени в своите Apple Card за семейства. Съпрузите вече могат да обединяват и споделят своите кредитни линии, като същевременно имат равни права върху акаунта. Компанията вече ще позволи на всеки член на семейството на възраст над 13 години да използва семейния акаунт.

Apple Card е кредитна карта, поддържана от Goldman Sachs, която компанията стартира през 2019 г. и е достъпна само за потребители на iPhone. 

Компанията също обяви платена услуга за подкасти, наречена Apple Podcast Subscription. Сред предимствата на абонамента ще бъде слушането без реклами, ранен достъп до нови серии и ексклузивно съдържание. Сред привлечените медийни марки са NPR, Los Angeles Times и The Athletic. Платената услуга ще бъде достъпна в 170 региона и държави от следващия месец. 

Гигантът поднесе и малка изненада за феновете, въпреки че ѝ отдели малко сценично време. Apple обяви, че iPhone 12 и iPhone 12 mini вече се предлагат в лилаво. Към момента съществуват модели в синьо, зелено, черно, бяло и червено. Цента започва от 799 долара и ще влезе в продажба на 30 април.